u-polschi-vikrili-rosiysku-agenturnu-merezhu

У Польщі викрили російську агентурну мережу

 • 14018 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадянку Російської Федерації Катерину Ц., яка вела "ворожу діяльність" i, зокрема, розпалювала польсько-українську ворожнечу. Разом з нею було викрито роботу ще 4 осіб. Про це заявив Gazeta.pl. речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин, передає УНН.

Затримана росіянка проживала в Польщі з 2013 року. Найближчим часом вона має бути депортована з країни. Крім неї, ще чотирьом особам заборонено в’їзд на територію Польщі.

"Росіянка та ще чотири особи були залучені до спроби розпалювання польсько-української ворожнечі та просування російської пропаганди, пов'язаної з історичною політикою. Мова йде про спробу заміни або спробу просування російської версії, щоб вона була домінуючою версією. Ці люди були залучені до консолідації проросійських кіл у Польщі", - сказав він.

Як повідомляв УНН, співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу "ЛНР", яку створили під кураторством російських спецслужб.

Нагадаємо, у Харківській області співробітники контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури області блокували діяльність агентурно-інформаторської мережі Головного управління Генштабу Збройних сил РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу