u-polschi-vveli-zaboronu-na-vidviduvannya-kordonu-z-bilorussyu

У Польщі ввели заборону на відвідування кордону з Білоруссю

 • 14160 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський на три місяці ввів заборону на відвідування кордону з Білоруссю. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter глави МВС.

Деталі

"Відзавтра набудуть чинності три постанови щодо захисту східного кордону. Найголовніший із них стосується заборони на перебування в районі, де раніше діяв надзвичайний стан. Ми запроваджуємо правила на три місяці", — ідеться у повідомленні.

Отже, заборона діятиме з 1 грудня 2021 року до 1 березня 2022 року.

Нагадаємо

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж кордону країни розмістили війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися з Білорусі на територію Польщі. Усіх вдалося затримати. 

Кожного дня у польській прикордонній службі повідомляють про черговий штурм мігрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу