u-polskomu-vrotslavi-zyavilasya-upovnovazhena-z-pitan-ukrayintsiv

У польському Вроцлаві з'явилася уповноважена з питань українців

 • 10492 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Повноважною представницею з питань жителів українського походження президента Вроцлава у Польщі призначено Ольгу Хребор. Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

"У середу, 27 березня, Ольга Хребор стала повноважною представницею з питань жителів українського походження президента Вроцлава. Новостворена посада має допомогти в розвитку міжкультурного діалогу та реагувати на потреби української громади, яка живе у столиці Нижньосілезького воєводства", - йдеться у повідомленні.

Президент Вроцлава Яцек Сутрик, який призначив уповноважену, підкреслив, що буде "абсолютним продовжувачем політики Рафала Дуткєвича (попереднього президента Вроцлава – ред.) у сфері співпраці з українською громадою".

Президент Вроцлава представив також свою повноважну представницю з питань жителів українського походження, якою стала Ольга Хребор, голова культурно-бібліотечного центру "Фама" і президент фестивалю "Калейдоскоп культур".

Сутрик наголосив, що завданням новопризначеної уповноваженої буде продовження і розвиток міжкультурного діалогу у Вроцлаві, із особливим урахуванням української громади, яка живе у столиці Нижньосілезького воєводства і нараховує "кількадесят тисяч осіб".

"Не все є функцію діяльності самоврядування, багато відповідальності спочиває на польській державі, яке, до речі, посередньо виконує деякі з них, я маю на увазі легалізацію перебування, або питання, пов’язані із працевлаштуванням українців", - сказав Сутрик.

"Ми хочемо почути українську громаду, спробувати відповісти на їхні невідкладні потреби, які визначають їхню якість життя тут. Уповноважений буде "приводним пасом", що говоритиме про потреби українців, які живуть у Вроцлаві", - додав він.

За словами Ольги Хребор, найбільшими проблемами українців є освіта іммігрантів відразу після приїзду до Польщі. Друге питання, на якому хоче зосередитися уповноважена, - це виховання приймаючого суспільства. "Попри близькість української культури та мови, українська громада дотепер стикається з деякими непорозуміннями, певною відсутністю сприйняття серед однолітків з Польщі", - сказала вона. 

Нагадаємо, торік Угорщина призначила Іштвана Грежу уповноваженим міністром, відповідальним за співпрацю із Закарпатською областю. Україна також призначила уповноваженого з транскордонного співробітництва з Угорщиною.

Українські Національні Новини

Політика