u-poltavi-ne-budut-perenositi-kanikuli-ta-vvoditi-distantsiyne-navchannya

У Полтаві не будуть переносити канікули та вводити дистанційне навчання

 • 44062 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. У Полтаві відмовились переносити канікули, а можливість дистанційного навчання обговорять з батьками школярів. Про це УНН повідомляє з посиланням на керівника пресслужби Полтавської міської ради Віталія Улибіна.

"За словами (т.в.о. мера Олександра Шамота - ред.) місто встигає підготувати школи до виборів і при старті канікул з 22 жовтня, тому переносити канікули немає сенсу. Дистанційно чи стаціонарно навчатимуться навчальні заклади Полтави - вирішать батьки. Провести відповідне анкетування під час засідання виконкому міста дав доручення т.в.о. мера міста Олександр Шамота", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що така позиція продиктована неможливістю забезпечити дистанційно інклюзивну освіту, а також труднощами, з якими можуть стикнутися батьки і матері, що виховують дитину самі і не мають з ким її залишити.

"Кожен із нас має дотримуватись вимог сантірної та інфекційної безпеки - це безперечно. Маски і дезінфектори, гігієна рук і приміщень - це те з чим нам потрібно вчитись жити у цій новій реальності. Але не зупиняти життєво важливі процеси. Вакцини немає і невідомо коли буде. Сидячи вдома в повній ізоляції, ми знижуємо імунітет і до інших вірусів. Не уявляю собі світ, в якому люди роками будуть змушені сидіти вдома. Але менше з тим... За інсайдом з МОНу дистанційне навчання хочуть запровадити до березня 2021 року. Чи готові ми до такого сценарію?", — прокоментував таке рішення Шамота

Нагадаємо, уряд рекомендував закладам середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня.

Як повідомлялося, після канікул, які, скоріш за все, пройдуть у школах з 15 до 30 жовтня, школярі можуть перейти на дистанційне навчання.

Українські Національні Новини

Політика