u-poltavi-viznali-scho-vzagali-ne-testuyut-na-imunitet-do-covid-19

У Полтаві визнали, що взагалі не тестують на імунітет до COVID-19

 • 15502 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. За весь час ІФА-тестування на COVID-19 у Полтаві пройшли всього на всього 528 жителів. Про це УНН розповіли в Полтавській міській раді.

“Станом на 17 серпня 2020 року у комунальних підприємствах "Центри первинної медико-санітарної допомоги Полтавської міської ради" протестовано на коронавірусну хворобу методом імуноферментного аналізу на виявлення імуноглобуліну М (гострий процес захворювання) - 528 пацієнтів”, — йдеться у повідомленні.

Там додали, що антитіла IgM виявлено у 7 осіб.

При цьому ІФА-тестування на імуноглобулін G у місті взагалі не проводять. Це саме той аналіз, який виявляє осіб, що вже перехворіли на "ковід" та є імунними до вірусу.

"Тестування на коронавірусну хворобу методом імуноферментного аналізу на виявлення імуноглобуліну G (стадія, коли виробилися антитіла до захворювання) у міських закладах хорони здоров'я не проводилися", - йдеться у відповіді міськради.

Зауважимо, що ІФА-тестування визначено наказом МОЗ як обов'язкове, передусім, для медиків, поліцейських, військових і прикордонників. Тобто саме тих груп ризику, які мають значну вірогідність зараження через постійні контакти з людьми.

На практиці ж відповідний наказ МОЗ ігнорується у низці регіонів. Показники ІФА-тестування лікарів залишаються дуже низькими. Зокрема, в Івано-Франківській області ІФА-тестуванням на COVID-19 охопили всього 16% медиків, в Київській області - 10%, в Луганській - 4%.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні зафіксували черговий антирекорд з кількості хворих на "ковід".

За словами епідеміологів, саме ігнорування ІФА-досліджень та невиявлення контактних і є причинами значного погіршення "ковід"-ситуації в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство