u-populyarnomu-induyistskomu-khrami-v-kashmiri-v-tisnyavi-zaginuli-12-lyudey

У популярному індуїстському храмі в Кашмірі в тисняві загинули 12 людей

 • 14333 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. В натовпі біля популярного індуїстського святилища в Кашмірі, контрольованому Індією, загинули щонайменше 12 людей і ще 15 отримали поранення. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Сварка призвела до тисняви ​​у святилище Мата Вайшнав Деві, де десятки тисяч індусів зібралися, щоб висловити свою повагу.

Агентство Press Trust of India процитувало слова начальника поліції Ділбага Сінгха, який сказав, що влада відреагувала швидко і порядок у натовпі було негайно відновлено.

За словами офіційних осіб, паломництво відновилося майже за чотири години. Ведеться розслідування.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді висловив співчуття.

"Надзвичайно засмучений загибеллю людей через тисняву", - заявив Моді.

Додамо

Паломники часто йдуть пішки, щоб дістатися до храму на вершині пагорба, який є одним із найвідвідуваніших святинь у північній Індії.

Смертельна штовханина в натовпі є досить поширеною під час індійських релігійних фестивалів, коли величезні збори людей, іноді мільйони охоплюють невеликі території з невеликими заходами безпеки або контролю.

У 2013 році паломники, які відвідали храм на популярному індуїстському фестивалі в центральному штаті Мадхья-Прадеш, затоптали один одного через побоювання, що міст впаде, і щонайменше 115 людей було роздавлено на смерть або померло в річці.

Понад 100 відданих індуїстів загинули в 2011 році в результаті зіткнення на релігійному фестивалі в південному штаті Керала.

Українські Національні Новини

Новини Світу