u-poroshenka-zayavili-scho-ne-planuyut-povnistyu-pripinyati-spivpratsyu-z-snd

У Порошенка заявили, що не планують повністю припиняти співпрацю з СНД

 • 13630 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Президент Петро Порошенко закликає денонсувати окремі договори між членами СНД, залишивши ті, які прагматично необхідні Україні. Про це повідомила під час Погоджувальної ради представник Президента у парламенті Ірина Луценко, передає УНН.

Президент, за словами І.Луценко, закликає уряд провести інвентаризацію усіх багатосторонніх угод між членами СНД, “залишивши лише ті, які є прагматично необхідні для України, як то: визнання дипломів, визнання працевлаштування і договір про транзит та інші, які будуть необхідні для роботи України та економіки України”.

Вона зазначила, що СНД відмовився визнавати російську агресію в Україні, тому Президент заявив про намір припинити участь України в його статутних органах, однак він пропонував не припиняти дію угод, що економічно вигідні.

Як повідомляв УНН, 12 квітня П.Порошенко заявив, що проситиме спільно з урядом підготувати пропозицію щодо офіціального припинення участі України в статутних органах СНД.

Також він повідомив, що найближчим часом внесе до Верховної Ради пропозиції щодо припинення в односторонньому порядку дії окремих положень "великої угоди" про дружбу і співробітництво з Росією.

Українські Національні Новини

Політика