u-portu-rumuniyi-zavantazhili-pershe-z-pochatku-vtorgnennya-rf-sudno-z-ukrayinskim-zernom

У порту Румунії завантажили перше з початку вторгнення рф судно з українським зерном

 • 220007 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Вантаж із понад 70 тис. тоннами української кукурудзи завантажили у чорноморському порту Констанца у четвер, - це перша подібна операція вперше з початку війни рф проти України, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Це перше судно класу "Panamax" з українською кукурудзою, що вийшло з порту", - сказав Reuters очільник портового оператора Comvex Віорел Панайт.

Деталі

Повідомляється, що судно, яке приймає вантаж, це Unity N.

Comvex управляє зерновим терміналом у Європі, що швидко завантажується, який може переробляти до 70 000 тонн на день, а також терміналом з перевалки корисних копалин, сказав Панайт.

За його словами, раніше цього тижня оператор завершив завантаження близько 35 000 тонн української залізної руди, і очікується, що друге судно буде завантажено приблизно 15 травня.

"Порівняно з початковим моментом, коли всі шукали альтернативи, транспортні коридори для цього експорту поступово формуються", - сказав Панайт.

Наразі до Констанци відправлено близько 80 000 тонн українського зерна, ще 80 000 тонн схвалено та перебувають у дорозі, повідомив у вівторок менеджер порту.

Додамо

Оскільки морські порти України заблоковані з початку війни, країна змушена відправляти вантажі потягом через західний кордон або через невеликі річкові порти на Дунаї до Румунії.

У травні Україна вела переговори з Румунією щодо можливості відправлення своєї агропродукції через румунський морський порт Констанца.

Українські Національні Новини

Економіка