u-portugaliyi-nayvischiy-v-sviti-riven-zakhvoryuvanosti-covid-19-i-zakinchuyutsya-lizhka-u-viddilennyakh-intensivnoyi-terapiyi

У Португалії найвищий в світі рівень захворюваності COVID-19 і закінчуються ліжка у відділеннях інтенсивної терапії

 • 21685 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У Португалії, яка в даний час є найнебезпечнішою точкою поширення коронавірусу в світі, на сьогодні залишилося всього сім порожніх ліжок в палатах інтенсивної терапії, які призначені для лікування пацієнтів з COVID-19, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Згідно із заявою Міністерства охорони здоров'я країни в суботу, з 850 ліжок у відділенні інтенсивної терапії, виділених для хворих COVID-19, на сьогодні зайняті 843 ліжка. У країні з населенням 10 мільйонів чоловік є додаткові 420 ліжок у відділеннях інтенсивної терапії для людей з іншими захворюваннями.

Міністерство заявило також, що число нових захворювань на добу становила 12 435 осіб, що не набагато меньше рекордного показника (12 890), зафіксованого в четвер.

За даними Our World in Data, Португалія, в якій на сьогоднішній день зареєстровано в цілому 12 179 смертей від COVID-19 і 711 018 випадків захворювання, має найвищий в світі середній показник випадків і смертей на душу населення за семиденний період.

Що було раніше

28 січня уряд Португалії заявив, що введе обмеження для громадян, які бажають поїхати за кордон - так влада хоче стримати поширення пандемії коронавірусу.

Прем'єр-міністр країни Антоніу Кошта розповів, що ситуація настільки погіршилася через те, що влада послабила обмеження на період Різдва.

Також уряд Португалії вважає, що виною всьому є поширення нового штаму коронавірусу з Британії, для якого характерна висока швидкість зараження.

Згідно з даними Центру системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джонса Хопкінса, станом на ранок неділі, 31 січня, в Португалії за час пандемії виявили 711 018 випадків зараження, 12 179 інфікованих померли.

Українські Національні Новини

Новини Світу