u-porushnika-pdr-u-bagazhniku-znayshli-mishok-z-burshtinom

У порушника ПДР у багажнику знайшли мішок з бурштином

 • 10251 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. На автодорозі поблизу села Ситниця на Волині за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль BMW під керуванням 28-річного жителя Рівненської області. Під час проведення огляду у багажнику автівки поліцейські виявили мішок з бурштином-сирцем, передає УНН з посиланням на прес-службу ГУ НП в області.

Правопорушника зупинили співробітники групи реагування патрульної поліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Маневицького відділу поліції.

Правоохоронці вилучили бурштин-сирець загальною вагою близько 20 кг та направили його до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Правоохоронці поводять першочергові слідчі заходи у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених правил використання надр. Санкція статті передбачає покарання штрафом у розмірі від 6,8 тис. грн до 11,9 тис. грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, двоє українців намагались перевезти до Росії каміння бурштину на тілі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП