u-poryadku-dennomu-sesiyi-parye-nemaye-pitan-schodo-movnogo-zakonoproektu-geraschenko

У порядку денному сесії ПАРЄ немає питань щодо "мовного законопроекту" - Геращенко

 • 7241 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. У порядку денному весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи немає жодного питання, яке б стосувалося законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної, і не було ухвалено жодної резолюції з цього приводу. Про це заявила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко у відповідь на слова народного депутата від фракції "Опозиційного блоку" Михайла Папієва з президії сесійної зали, передає кореспондент УНН.

"Хочу попросити вас, пане Папієв, не жонглювати так словами, бо у Страсбурзі під час нинішньої сесії ПАРЄ у порядку денному немає жодного питання стосовно закону, який ми обговорюємо [Проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, - ред.]. Жодної резолюції на цю тему не приймалося ні вчора, ні сьогодні і на завтра не заплановано", - зауважила Геращенко.

Вона наголосила, що на полях сесії ПАРЄ відбуваються десятки додаткових заходів, де це питання могло б обговорюватися. Таким чином, Геращенко закликала Папієва уточнити, на яких саме заходах порушувалося питання щодо мовного законопроекту.

Перед цим представник фракції "Опозиційного блоку" Папієв під час обговорення поправок до мовного законопроекту заявив, що напередодні у Страсбурзі нібито європейські парламентарії "висловилися про антиконституційність і антиєвропейськість цього закону і сказали, що він не має право на існування".

Нагадаємо, сьогодні нардепи присвятять робочий день виключно мовному закону

Як повідомляв УНН, закон про функціонування української мови як державної може бути ухвалений вже після другого туру президентських виборів.

Українські Національні Новини

Політика