u-posolstvi-rozpovili-pro-situatsiyu-z-dvoma-infikovanimi-novim-koronavirusom-ukrayintsyami

У посольстві розповіли про ситуацію з двома інфікованими новим коронавірусом українцями

 • 25426 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Двоє українців, які заразилися на новий коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess і зараз перебувають в японських медичних закладах, мають позитивну динаміку і можуть вийти з госпіталів вже цього тижня. Про це кореспонденту УНН повідомили у консульському відділі посольства України в Японії.

"По прогнозах, я думаю, що на цьому тижні їх обох можуть відпустити, тому що в них позитивна абсолютно динаміка. Вони почуваються добре. Тож вони відбудуть свій термін карантину - 14 днів, і процедура є така – мають бути два негативних аналізи", - розповіли у посольстві.

Так, у консульському відділі не знають, що будуть робити українці після карантину, адже рішення залишається за громадянами.

"Вони можуть повернутися в Україну, вони можуть продовжити контракт, це залежить від кожного індивідуального випадку… Вибір у них є", - вважають у посольстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин із танцями: кухарі Diamond Princess поділились підбадьорливим відео

За даними посольства, японські медики вважають достатнім 14-денний карантин та негативний статус аналізів пацієнтів для продовження звичного способу життя.

"З того, що говорять японці нам, то в принципі – так, якщо 14 днів (карантину – ред.) провели, і якщо не було ніяких симптомів - температура нормальна, вони вважають, що ці люди відбули свій карантин і можуть вільно пересуватись. Тому є дата 19 число (лютого – ред.), закінчення цього терміну карантину, коли вони сказали, що готуються всіх відпускати. Тобто вони вважають, що ситуація йде на покращення, що кількість випадків в якомусь порівнянні – вона зменшується", - резюмували у посольстві.

Нагадаємо, що з круїзного лайнера Diamond Princess, що перебуває на карантині в порту японського міста Йокогама, наразі евакуюють пасажирів з декількох країн, у той час як про евакуацію українців, серед яких всі є членами екіпажу судна, наразі не йдеться.

Серед тих, хто евакуює своїх громадян, окрім США, уже Італія, Канада, Гонконг та інші.

Також нагадаємо, що двох інфікованих коронавірусом українців з круїзного лайнера Diamond Princess, пришвартованого біля берегів Японії, зняли з лайнера та перевезли до японських медзакладів столичного регіону. Там вони мали перебувати в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Українські Національні Новини

Суспільство