u-prazi-vidbuvsya-festival-ukrayinskoyi-kulturi-ukr-fest

У Празі відбувся фестиваль української культури "Укр Фест"

 • 10716 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. В Емаузькому монастирі у Празі відбувся фестиваль української культури "Укр Фест", організатором якого виступив творчий колектив "Берегиня", передає УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Організатори фестивалю підготували насичену музичну програму, виступи фольклорних виконавців, ярмарок українських виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, продаж вишиванок та українських книжок.

У програмі був перегляд документального фільму "Україна, українці чехії, чесько-українські взаємовідносини". Гостей частували стравами української традиційної кухні. Організатори фестивалю подбали також про наймолодших відвідувачів та влаштували дитячу майстерню з конкурсами та воркшопами.

"Метою проведення фестивалю є популяризація української пісні, українських традицій за межами України. Зокрема, тут, у Чеській Республіці. Переважно гостями нашого фестивалю є українська громада – це люди, які приходять на наші свята вже 12 років. Публіка є щирою, публіка чекає на такі свята", – розповіла організаторка фестивалю, керівник товариства "Українці в Чехії" Марія Скиба.

Українське свято "Укр Фест" відбувається другий рік поспіль і збирає представників української громади з усієї Чехії.

Нагадаємо, український фестиваль “ГогольFest” потрапив у топ-5 фестивалів Європи.

Українські Національні Новини

Суспільство