u-prezidenta-nazvali-vazhlivi-momenti-zakonu-pro-reintegratsiyu-donbasu

У Президента назвали важливі моменти закону про реінтеграцію Донбасу

 • 13419 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Законопроект про реінтеграцію Донбасу має три важливі моменти для України. Про це в кулуарах парламенту заявила народний депутат України, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає кореспондент УНН.

"Ми визнаємо Росію країною-агресором. По-друге, ми визначаємося, що саме обороняємося, а відтак всі правоохоронні органи, спеціальні війська, ЗСУ, Нацгвардія і інші долучені до цього процесу будуть мати право легально з додатковими ресурсами долучатися до самооборони держави на Сході країни", - пояснила І.Луценко.

Вона також додала, що в законопроекті про реінтеграцію Донбасу прописані "моменти, пов’язані з Кримом".

"Це говорить про те, що ми посилаємо меседж як світовій спільноті, так і нашим громадянам в Криму, що Крим не забутий і є частиною повернення окупованих територій. Крім того, цим законопроектом надаються надзвичайні права нашим Збройним силам для того, щоб діяти в певний період. А також це говорить про те, що ми хочемо повернути окуповані території політико-дипломатичним шляхом, визнаючи, що РФ несе відповідальність в рамках міжнародного договору, за ті збитки, нанесені інфраструктурі, і порушення прав громадян",- резюмувала І.Луценко.

Нагадаємо, ВР у вівторок візьметься за президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика