u-prezidenta-ochikuyut-virishennya-pitannya-tomosu-dlya-upts-nayblizhchim-chasom

У Президента очікують вирішення питання Томосу для УПЦ найближчим часом

 • 7290 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Питання Томосу для української православної церкви буде вирішене найближчим часом. Таку думку висловила народний депутат від фракції БПП, Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

Вона нагадала, що 31 серпня Вселенський патріарх підтвердив своє рішення надати автокефалію УПЦ.

"2 вересня на архієрейському соборі в Стамбулі єпископи розглянули це питання і закріпили право Вселенського патріарха самостійно надавати Томос тим церквам, які його просять, а також право знімати анафеми", – сказала Луценко.

Вона також зазначила, що Президент Петро Порошенко висловив подяку всім фракціям та групам за підтримку надання цього року УПЦ Томосу.

"Ми продовжуємо боротися і молитися, і надіємося, що питання помісної церкви, додаткове питання незалежності української держави, буде вирішене найближчим часом", – відзначила Луценко.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Вселенський Патріархат ухвалив рішення про можливість без урахування думки Москви надавати всім державам права на створення помісної церкви.

Українські Національні Новини

Політика