u-prezidenta-zaklikali-zavershiti-sudovu-reformu-ale-opozitsiya-proti-zakonoproektu

У Президента закликали завершити судову реформу, але опозиція проти законопроекту

 • 8554 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Розпочата раніше судова реформа має бути завершена завдяки спільним зусиллям парламентарів. Про це повідомив представник Президента у парламенті, перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"На превеликий жаль, ми поки що якихось внятних речей (від представників опозиції щодо законопроекту №1008 – ред.), окрім тих, які стосуються оплати праці суддів і зменшення кількості суддів, не почули. Я вважаю, що ми повинні проявити політичну волю і вирішити це питання", - зазначив Стефанчук.

За його словами, судова реформа, яка була розпочата раніше, має бути доведеною до логічного завершення. Зокрема, мають бути вирішені питання кількості суддів Верховного суду, питання перезавантаження судів, питання оплати праці суддів.

При цьому, представники парламентських фракцій "Голос" та "Європейська солідарність" розкритикували цей законопроект, апелюючи до негативних висновків ГНЕУ (Головного науково-експертного управління - ред.) та Ради Європи.

Нагадаємо, 12 вересня народні депутати України ухвалили за основу законопроект 1008, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного суду.

Також нагадаємо, що парламент цього тижня планує розглянути законодавчі ініціативи, пов’язані з його роботою, діяльністю органів суддівського самоврядування (№1008).

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ВС скасував заборону продажу алкоголю у Києві вночі

     • 13120 переглядiв

    У ПриватБанку роз'яснили, що цікавило місію МВФ

     • 8758 переглядiв

    У Президента розповіли про майбутній закон щодо референдуму

     • 11701 переглядiв

    Уряд не переслідуватиме малий бізнес – Гончарук

     • 10925 переглядiв

    У Харкові невідомі обстріляли трамвай

     • 12677 переглядiв