u-prezidenta-zapevnili-scho-lyustratsiya-takozh-torknetsya-pristayka-abromavichusa-i-danilyuka

У Президента запевнили, що люстрація також торкнеться Пристайка, Абромавічуса і Данилюка

 • 22838 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. У разі ухвалення відповідної президентської ініціативи члени президентської команди Айварас Абромавічус, Олександр Данилюк і Вадим Пристайко також пройдуть через люстрацію. Про це повідомив представник голови держави у Верховній Раді України Руслан Стефанчук, виступаючи з трибуни парламенту, передає кореспондент УНН.

"У разі підтримки Верховною Радою відповідного законопроекту, він буде застосовуватись до всіх", - зазначив Стефанчук, відповідаючи на запитання, чи стосуватиметься законопроект про люстрацію таких членів команди Президента, як Айварас Абромавічус чи Олександр Данилюк, які працювали в уряді Яценюка. Також процедура люстрації має торкнутися Вадима Пристайка у випадку, якщо нардепи підтримають його призначення на посаду міністра закордонних справ.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що напрацьованим його командою законопроектом пропонується люструвати осіб, які у період з 23 лютого 2014-го до 19 травня 2019 року обіймали посади Президента України, голови Верховної Ради, Генерального прокурора, голови СБУ, голів Антимонопольного комітету та Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пішохідний міст у центрі Києва знову дав тріщину

     • 25860 переглядiв

    В Україні подорожчає гречка

     • 25139 переглядiв

    Австрія планує залишити Йоханнеса Хана єврокомісаром

     • 10226 переглядiв