u-prezidenti-frantsiyi-balotuvatimetsya-kolishniy-ultrapraviy-televeduchiy

У президенти Франції балотуватиметься колишній ультраправий телеведучий

 • 19948 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. У Франції колишній телеведучий ультраправих поглядів Ерік Земмур подав свою кандидатуру на президентські вибори, які відбудуться наступного року. Про це повідомляє УНН із посиланням на Associated Press.

Деталі

Як зазначають, Земмур записав відеозвернення, у якому перелічив своїх попередників. Зокрема, він назвав Жанну Д’Арк, Наполеона Бонапарта та Шарля де Голля. 

"Більше немає часу реформувати Францію, час рятувати її. Ось чому я вирішив балотуватися у президенти.", — заявив Земмур.

За його словами Франція перебуває під загрозою зникнення через імміграцію. Також Земмур заявив своїм прибічникам, що за його підтримку їх, імовірно, називатимуть расистами.

За даними ЗМІ, 63-річного Земмура неодноразово звинувачували у расизмі. Незважаючи на це він залишається одним з найпопулярніших кандидатів.

Згідно з останніми опитуваннями, Земмур може пройти в другий тур разом з нинішнім президентом Франції Емманюелем Макроном.

Додамо

Перший тур президентських виборів у Франції має відбутися 10 квітня 2022 року.

Про свою участь у виборах офіційно заявили лідери правого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен, лівої партії "Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон та центристської "Опиратимемося!" Жан Лассал.

Досі офіційно не заявив про свою участь у виборах чинний президент Франції Еммануель Макрон.

Українські Національні Новини

Політика