u-prifrontovikh-selakh-poblizu-mariupolya-pochali-pratsyuvati-politseyski-ofitseri-gromadi

У прифронтових селах поблизу Маріуполя почали працювати поліцейські офіцери громади

 • 19086 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Відтепер у Чермалику, Бердянському, Сопиному, Лебединському, Павлополі та інших населених пунктах на лінії зіткнення забезпечено постійну присутність поліції. Безпеку 18 тисяч жителів у 18 населених пунктах Сартанської громади сьогодні оберігають четверо поліцейських офіцерів громади. Про це пише УНН з посиланням на Портал МВС.

Деталі

Майже всі села Сартанської ТГ розташовані на межі з окупованою територією. Обстріли з боку бойовиків, руйнування, заміновані ділянки – попри ці "рани", тут живуть і працюють люди. Один з них – Георгій Куркчи. У 2013 році був фермером і займався сільським господарством, але війна змінила його життя.

Цитата

"Коли трапилася війна, я зрозумів, що потрібен державі - як представник правоохоронних органів, який буде допомагати громадянам та захищати їх. На Донеччині бракувало поліцейських, і люди на лінії розмежування не отримували тієї підтримки, яка була їм потрібна. Я тут народився і виріс, тому сьогодні я тут, щоб оберігати своїх громадян", - розповідає Георгій Куркчи.

За плечима поліцейського - досвід роботи в оперативному й аналітичному підрозділах. Вже другий тиждень він разом із трьома колегами працює поліцейським офіцером Сартанської громади. Кожен з них пройшов жорсткий відбір (перевірку на поліграфі, співбесіду з психологами та представниками громади), а також спеціалізований курс навчання.

Територія обслуговування офіцерів складається з 18 населених пунктів загальною площею близько 400 кв. км. У перші дні роботи поліцейські налагодили взаємодію з головою ТГ і старостами селищ, зустрілися з мешканцями й обговорили проблемні питання, які хвилюють громаду.

Цитата

"Сьогодні безпекова складова – це найважливіша складова, яку ми повинні забезпечувати для мешканців нашої громади. З приходом поліцейських офіцерів громади ми вже побачили актуальні зміни. Люди зустрічають їх з радістю, бо вже давно чекають на них, а в селі Бердянському вже розкрито три злочини. Робота іде, довіра людей до цих хлопців теж є", - зазначив керівник Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації Олександр Куркчи.

Серед першочергових завдань Георгія Куркчи (він є однофамільцем керівника Сартанської ВЦА) та його колег - протидія незаконному обігу наркотиків, вирубці лісосмуг, боротьба з продажем фальсифікованого алкоголю, а найголовніше – оперативне реагування та допомога людям в режимі 24 на 7.

На сьогодні до проєкту "Поліцейський офіцер громади" долучилися 19 територіальних громад Донецької області, і він продовжує розвиватися й розширюватися.

Додамо

Після призначення на посаду очільника МВС Денис Монастирський наголосив, що має на меті зорієнтувати правоохоронні органи на створення безпечного середовища для людей. Зокрема, мова йде про розширення мережі поліцейських офіцерів громади, які перебувають у постійній взаємодії з представниками ОТГ. Зокрема планується втричі збільшити наступного року кількість офіцерів громади і довести до 2 тисяч поліцейських.

Українські Національні Новини

Суспільство