u-privatbanku-rozyasnili-scho-tsikavilo-misiyu-mvf

У ПриватБанку роз'яснили, що цікавило місію МВФ

 • 8758 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Голова правління націоналізованого ПриватБанку Петр Крумханзл заявив, що місія Міжнародного валютного фонду під час візиту в Україну хотіла впевнитися, що гроші, які вони вкладають у країну, використовуються ефективно. Про це він розповів у інтерв’ю виданню "НВ Бизнес", передає УНН.

"Місія МВФ покинула Україну кілька днів тому. Одне з головних питань — ПриватБанк. МВФ хоче переконатися, що гроші, які вони вкладають в країну, використовуються ефективним чином, а не для виплати олігархам. Зараз обговорюється програма на кілька мільярдів доларів. Для порятунку ПриватБанку держава вклала приблизно таку саме суму — понад 5 млрд доларів", - сказав Крумханзл.

Коментуючи, що у меморандумі МВФ було прописано, що завдання ПриватБанку всі борги повернути, він заявив: "По суті, правда. Це зобов’язання, яке давав уряд України і яке описано в меморандумі з Міжнародним валютним фондом".

"Я зустрічався з представниками місії МВФ, коли вони були в Україні. Ми обговорювали стабільність банку і ліквідність. Вони високо цінують зміни в корпоративному управлінні за останні півтора року, включаючи обрання нової наглядової ради, в яку входять шість незалежних членів", - додав Петр Крумханзл.

З приводу інформації про зустріч представників МВФ з Генеральною прокуратурою з приводу ПриватБанку, Крумханзл зазначив, що йому важко це коментувати.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що переговори щодо наступного траншу МВФ заморожені через проблеми ПриватБанку.

Після цього Прем'єр Гончарук прокоментував статус переговорів з МВФ.

Українські Національні Новини

Економіка