u-profilnomu-komiteti-zaklikali-ne-vikrivlyati-zmist-zakonoproektu-pro-vikrivachiv

У профільному комітеті закликали не викривляти зміст законопроекту про викривачів

 • 11183 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Захист викривачів корупції є в усіх цивілізованих країнах світу, тож політизувати і викривляти зміст відповідного українського законопроекту в стінах парламенту некоректно. Про це заявила голова антикорупційного комітету Анастасія Красносільська під час погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Цього тижня до проекту порядку денного включено законопроект 1010 про захист викривачів корупції, і я дуже сподіваюсь, що Верховна Рада зможе ухвалити цей законопроект у другому читанні. Я щиро прошу всіх колег не політизувати цей законопроект. Він зводиться до цивілізованого захисту викривачів, який працює у всіх цивілізованих країнах", - зазначила Красносільська.

За її словами, цей проект закону був розроблений за Конвенцією ООН щодо корупції, за директивами ЄС. Він направлений на захист трудових прав викривачів, оскільки станом на зараз 80% таких людей не може захистити себе в суді у разі звільнення чи інших санкцій.

Крім того, законопроект запроваджує механізм перевірки повідомлень викривачів, оскільки станом на зараз 90% таких повідомлень взагалі не перевіряється. Крім того, законопроект передбачає надання винагороди викривачам – причому виключно тим, хто може дати документи, свідчення, докази, які допоможуть притягнути до відповідальності за тяжкі корупційні злочини.

При цьому вона назвала нецивілізованими спроби назвати цей законопроект "законом про стукачество".

Нагадаємо, 13 вересня народні депутати ухвалили за основу законопроект 1010 щодо викривачів корупції.

Українські Національні Новини

Політика