u-prokuraturi-poyasnili-u-chomu-pidozryuyut-mera-uzhgoroda

У прокуратурі пояснили, у чому підозрюють мера Ужгорода

 • 11358 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Правоохоронці з'ясовують роль мера Ужгорода у можливому сприянні керівникам товариства, підозрюваних у привласненні коштів. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області. 

"Вчора, 29 серпня, прокурор Закарпатської області оголосив про підозру меру міста Ужгорода у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах) КК України та ч. 2 ст. 28 - ч. 2 ст. 366 (Співучасть у підробці документів за попередньою змовою) КК України", - зазначили у прес-службі.

Як було встановлено, у лютому прокуратура затвердила обвинувальний акт та скерувала до суду кримінальне провадження щодо засновника однієї комерційної структури заступника директора товариства та інженера з технічного нагляду, які здійснювали реконструкцію пам'ятки архітектури національного значення відомої як "Совине гніздо" і які підозрюються у привласненні майже 6,5 мільйонів гривень громади міста Ужгорода.

"Зараз в рамках цього кримінального провадження, по якому була оголошена підозра меру Ужгорода, правоохоронці з'ясовують його роль (роль мера, - ред.) у можливому сприянні керівникам цього приватного товариства, яке здійснювало реконструкцію, у привласненні 6,5 мільйонів гривень", - пояснили у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що міському голові Ужгорода через адвоката вручили підозру. Натомість у міськраді Ужгорода заявили, що наявна офіційна документація, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків при реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП