u-prokuraturi-rozpovili-koli-initsiyuvatimut-areshti-prorosiyskikh-aktiviv-tarpana

У прокуратурі розповіли, коли ініціюватимуть арешти проросійських активів Тарпана

 • 139134 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Одеська обласна прокуратура після набрання чинності закону України “Про внесення змін до ЗУ “Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів” щодо уточнення окремих положень”, за наявності відповідних процесуальних повноважень буде ініціювати арешти проросійських активів ексдепутата Руслана Тарпана. Про це повідомили в прокуратурі, передає УНН.

Цитата

“Установлено, що вказаний закон включає у коло резидентів, визначених у законі України “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів”, фізичних осіб-громадян рф, однак на даний час закон не набрав чинності.

Ураховуючи викладене, після набрання законом чинності, обласною прокуратурою, за наявності відповідних процесуальних повноважень, буде вжито достатніх та необхідних заходів до виконання в рамках кримінального провадження всіх завдань, визначених статтею 2 Кримінального процесуального кодексу України”, - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - одеський ексдепутат, який ще з 2017 року розшукується МВС та з 2021 перебуває у міждержавному розшуку.

Тарпан - головний підозрюваний у справі стосовно розкрадання сотень мільйонів гривень держбюджету з проекту “Глибоководний випуск”. Через це йому вже обрана міра запобіжного заходу у вигляді заочного тримання під вартою.

Також Одеська обласна прокуратура у ході досудового розслідування через Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), встановлює усі активи Руслана Тарпана, в тому числі й ті, які мають російський слід. Та допоки йде встановлення, журналісти УНН виявили низку компаній, афілійованих з Тарпаном, що мають “російське коріння”.

Це, зокрема, “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова, які, за даними реєстрів, прямо чи опосередковано належать Тарпану, а засновником кожної з цих компаній є громадянин рф Раміль Шайдуллін. 

Українські Національні Новини

Економіка