u-prozorro-viyavleno-psevdotender-po-vidkhodakh

У ProZorro виявлено псевдотендер по відходах

 • 9866 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Одна з приватних компаній намагається продати ДУ "Держгідрографія" послуги із утилізації небезпечних відходів, не маючи ліцензії на цей вид діяльності, повідомляє УНН з посиланням на дані ProZorro.

У грудні поточного року Держгідрографія оголосила тендер на закупівлю послуг зі збирання, транспортування, зберігання і передачі для подальшої утилізації небезпечних відходів.

Очікувана вартість закупівлі становить 28 тис. грн.

Відкритий аукціон серед учасників тендерної процедури відбувся 12 грудня. Заявку на участь у тендері подала лише одна компанія - ТОВ “Юг-Спецсервіс”, запропонувавши за свої послуги 27 тис. 972 грн.

Станом на 13 грудня Товариство очікує рішення тендерної комісії.

Додамо, що ТОВ “Юг-Спецсервіс” позбавлено ліцензії на збирання, зберігання та знешкодження небезпечних відходів 17 серпня цього року. Про це свідчить реєстр ліцензіатів Мінприроди.

Втім, воно продовжує брати участь у тендерах. У жовтні "Юг-Спецсервіс" намагалось продати Миколаївській військовій частині послуги із утилізації медичних відходів.

Нагадаємо, за час дії мораторію на перевірки бізнесу велика частина утилізаторів небезпечних відходів перетворилася у безвідповідальних шахраїв, які замість знешкодження отрутохімікатів складували їх на стихійних звалищах.

Дозвіл на перевірки в цій сфері Мінприроди отримало лише з 2018 року і відразу почало масштабний аудит. За останніми даними, ліцензій позбавлено вже 59 компаній.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У ProZorro виявлено псевдотендер по відходах

     • 9866 переглядiв

    Прикарпатці сплатили майже 300 млн грн військового збору

     • 3604 переглядiв