u-putina-nazvali-peredchasnimi-rozmovi-pro-novu-zustrich-normandskoyi-chetvirki

У Путіна назвали передчасними розмови про нову зустріч "нормандської четвірки"

 • 11965 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Домовленості, досягнуті в Парижі на зустрічі "нормандської четвірки", ще не виконані, поки рано говорити про проведення нового саміту в нормандському форматі (Німеччина, Росія, Україна, Франція). Про це повідомив в середу журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Відповідаючи на питання журналістів, представник Кремля зауважив, що про нову зустріч лідерів країн "четвірки" поки говорити "передчасно".

"При цьому, звичайно, можна підтвердити, що у всіх є намір продовжувати цей процес (врегулювання в Україні), але, як неодноразово говорив наш президент (РФ Володимир Путін), повинна бути виконана домашня робота і повинні бути реалізовані ті домовленості, які були досягнуті в останній раз в Парижі ", - зазначив Пєсков.

"Поки констатувати, що ми тут просунулися, не вдається, тому бажання продовжувати роботу є, але потрібно виконати попередні домовленості", - підкреслив представник Кремля.

Пєсков не зміг відповісти на питання, чи може саміт відбутися до кінця року.

"Важко сказати. Так, є якісь позитивні зрушення, але в іншому, якщо почитати паризький документ, то ми побачимо, що поки ще рано звітувати перед главами держав", - упевнений прес-секретар російського лідера.

Нагадаємо, Зеленський під час візиту в Австрію заявив, що "... буде ще одна зустріч радників, після якої повинна бути зустріч вже лідерів „нормандської четвірки“. Принаймні, всі лідери, наскільки мені відомо, підтверджують готовність до зустрічі".

Після чого Руденко вийшов із заявою, що заява України про готовність всіх сторін провести зустріч в "нормандському форматі" - неправда.

У МЗС України на цю заяву відповіли: "Якщо Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт".

Українські Національні Новини

Політика