u-putina-pitati-ne-budemo-poroshenko-vislovivsya-schodo-rukhu-do-yes-i-nato

У Путіна питати не будемо: Порошенко висловився щодо руху до ЄС і НАТО

 • 10283 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Україна ніколи не питатиме дозволу у Росії, чи можна їй рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції. Про це Президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю одному із житомирських телеканалів, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Принципова позиція України полягає в наступному – ми не питали і не збираємось питати в країни-агресора або в Путіна дозволу щодо нашої європейської інтеграції, і щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право українського народу", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що згідно з соціологічними опитуваннями більшість українців підтримує європейський та євроатлантичний рух України як ключовий фактор гарантування безпеки держави.

За словами Президента, НАТО виявилося, на відміну від Будапештського меморандуму і інших документів, єдиним можливим і ефективним інструментом для забезпечення національної безпеки.

"Отже, нічого ми в Путіна питати не будемо, ми рухаємося вперед в Європу. Ми нікому не дамо, щоб хтось погрожував Україні, включно з Азовським морем", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що днями на засіданні РНБО було чітко визначено плани дій і реакцій, починаючи від військових і завершуючи економічними, починаючи від політичних і закінчуючи юридичними та судовими, де РФ має відповісти за порушення законів і міжнародного права.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко привітав з днем міста низку українських міст і окупований Луганськ, пообіцявши докласти всіх зусиль для його визволення з-під окупації.

Українські Національні Новини

Політика