u-putina-prokomentuvali-rozvedennya-sil-na-donbasi

У Путіна прокоментували розведення сил на Донбасі

 • 27846 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Влада Росії стурбована тим, що назвала "зривом розведення сил" у Петрівському і сподівається на завершення процесу. Про це у вівторок сказав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на "Коммерсант".

"Ми уважно відстежуємо ситуацію. Будь-які повідомлення про те, що розведення сил зривається, викликає глибоку стурбованість. Ми сподіваємося, що незважаючи на труднощі, процес буде завершений, фіналізований", - сказав Пєсков.

За його словами, позиція Росії щодо відновлення зустрічей в нормандському форматі залишається незмінною - саміт потрібно "добре підготувати".

Пєсков не став говорити, чи можливе проведення зустрічі до кінця року. За його словами, поки залишається багато питань.

"Позиція Росії щодо нормандського формату незмінна і послідовна. Росія і президент Володимир Путін виступають за продовження роботи в нормандському форматі. Хочемо якомога швидше провести саміт", - сказав прессекретар Путіна.

Нагадаємо, минулого тижня Президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення у Петрівському заплановано на 4 листопада.

Пізніше міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що через ситуацію з безпекою в Петрівському в зоні ООС дата розведення сил і засобів буде перенесена.

Українська сторона напередодні повідомила, що розведення військ на ділянці Петрівське-Богданівка заплановано на 7 листопада.

Українські Національні Новини

Політика