u-putina-vidmovlyayutsya-brati-do-uvagi-rishennya-sudu-oon-schodo-ukrayini

У путіна відмовляються брати до уваги рішення Суду ООН щодо України

 • 98340 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Москва відмовляється брати до уваги рішення Міжнародного суду ООН, який вимагає негайно зупинити військове вторгнення росії в Україну. Про це заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков, якого цитують російські ЗМІ, пише УНН.

Цитата

"Ні, ми не зможемо взяти це рішення до уваги. У міжнародного суду є таке поняття, як згода сторін. Тут жодної згоди бути не може. У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", - наголосив Пєсков на запитання, чи будуть брати до уваги це рішення.

Контекст

Міжнародний суд ООН у середу, 16 березня, виніс попереднє рішення у справі "Україна проти росії", ухваливши, що росія повинна негайно припинити воєнні дії в країні.

Згідно з попереднім рішенням суду, росія повинна забезпечити, щоб жодні військові формування чи нерегулярні збройні формування, які можуть діяти під її керівництвом або користуватися її підтримкою, а також будь-яка організація чи особа, які можуть перебувати під її контролем чи керівництвом, не робили дій, спрямованих на продовження зазначених військових операцій.

Українські Національні Новини

Політика