u-putina-vidreaguvali-na-protesti-cherez-navalnogo-kazhut-viyshlo-malo-lyudey

У Путіна відреагували на протести через Навального: кажуть, вийшло "мало людей"

 • 17208 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що на суботні протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшло "мало людей". Про це пише російська служба ВВС, інформує УНН.

Цитата:

"Зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей, багато людей голосують за Путіна. І багато людей голосували за поправки до конституції. Якщо цифри порівняти, то зрозумієте, наскільки це мало людей, хоча це теж громадяни Росії", - сказав Пєсков в ефірі одного з федеральних телеканалів.

Деталі

Він також дав відповідь посольству США в Росії, що розкритикувало дії влади РФ під час розгону мітингів.

"Звичайно, це некоректні публікації. І, звичайно, вони побічно є абсолютним втручанням у наші внутрішні справи. Тобто побічно це є прямою підтримкою порушення закону Російської Федерації, підтримкою несанкціонованих акцій. Якби наше посольство певним чином таким же вчинило, коли заворушення були в Сполучених Штатах, а вони там тривають, то, напевно, це викликало б певне почуття дискомфорту в Вашингтоні. Ось завжди хочеться рекомендувати нашим візаві приміряти на себе цю ситуацію", - додав прессекретар Путіна.

У посольстві США в Росії написали в Twitter в суботу, що США "стежать за повідомленнями про протестні акції в 38 російських містах і підтримують право всіх людей на мирні протести, свободу вираження поглядів. Заходи російської влади спрямовані на придушення цих прав".

Варто нагадати

У Росії 23 січня відбулося акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся після лікування на батьківщину з Німеччини. Правозахисники повідомили про рекордні затримання на акціях на підтримку Навального - 3592 людини. Затримували і дружину Навального Юлію, проте потім відпустили.

Українські Національні Новини

Новини Світу