u-putina-zakinchuyutsya-varianti-pislya-provalu-rosiyi-u-kharkivskiy-oblasti-cnn

У путіна закінчуються варіанти після провалу росії у Харківській області - CNN

 • 545646 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Диктатор росії володимир путін понад два десятиліття ретельно культивував свій внутрішньополітичний імідж сильного зовнішньополітичного стратега, здатного перехитрити західних лідерів та повернути Москві колишню славу. Експерти кажуть, що крах росії в Харківській області є найбільшою проблемою в кар'єрі путіна, і що у кремлівського лідера закінчуються варіанти. Про це пише CNN, інформує УНН.

Деталі

За останні кілька днів цьому іміджу було завдано значної шкоди, оскільки стрімкий український контрнаступ на сході України виявив неспроможність генерального плану Москви і змусив російські війська відступити, пише видання.

Москва намагалася представити поспішне виведення військ як «перегрупування», але на знак того, наскільки погано йдуть справи для рф, збройні сили зазнали публічної критики з боку ряду високопоставлених прихильників кремля, у тому числі чеченського лідера рамзана кадирова, який постачав тисячі бійців для наступу.

росія зазнала серйозних невдач на початку війни, наприклад, коли вона втратила свій флагман чорноморського флоту «Москва» або коли вона була змушена піти з районів навколо Києва. Але нинішня ситуація може створити набагато більшу проблему для путіна, вважає російський політолог Антон Барбашин.

«Виведення військ з Києва було оформлене як жест доброї волі, те, що вони мали зробити, щоб запобігти жертвам серед цивільного населення», — сказав він CNN.

«Пропагандистська складова завжди орієнтувалася на Донбас як на першочергове завдання, але зараз, коли російські сили частково виводяться з Харківської та Луганської областей, пояснити це буде набагато проблематичніше, якщо Україна насправді просуватиметься далі і я не бачу причин, з яких вони цього не зробили б».

Українські Національні Новини

Новини Світу