u-radi-gotuyut-zakonoproekt-yakiy-dozvolit-zonuvati-teritoriyi-korniyenko

У Раді готують законопроект, який дозволить зонувати території - Корнієнко

 • 156125 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Верховній Раді зараз готують законопроект, яким передбачається зонування територій та вирішення адміністративних питань в умовах війни. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Адміністративні питання і в мирний час були дуже чутливими. Зрозуміло, що якщо питання, скажімо так, громад, їх меж, входження до них тих чи інших населених пунктів, я думаю, що це точно питання буде переглядатися рано чи пізно. Ми розуміємо, що ті формати, у яких ми утворювали громади кілька років тому, не скрізь можливі наразі, навіть під Києвом. Але зараз у пріоритеті більше робота по визначенню типів територій. В нас є відповідний законопроект в комітеті державного будівництва та місцевого самоврядування, який, якраз дозволить зонувати територію”, – заявив Корнієнко.

Деталі

Він додав, що адміністративне питання та зонування територій обговорювалося в парламенті раніше. Зокрема, йшли дискусії стосовно того, які зони та як мають забезпечуватися, та які податки платити.

“Зараз це просто вже життєва необхідність, тому що в нас зараз вимальовується глибокий тил. Є такі зони, які ближче до фронту, є фронтові території. Відповідно, ми не можемо застосовувати однаковий підхід до таких різних територій", – пояснив заступник спікера Ради.

Доповнення

Корнієнко не виключив, що у частині громад, які перебувають у прифронтовій території, можуть на якийсь етап відмовитись від місцевого самоврядування.

Українські Національні Новини

Політика