u-radi-narazi-ne-gotovi-pidtrimati-zakonoproekt-pro-media-nardep

У Раді наразі не готові підтримати законопроект про медіа – нардеп

 • 17953 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики пропонує відправити на доопрацювання законопроект про медіа, після чого його планують розглянути на початку літа. Про це УНН повідомила заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

“Законопроект про медіа, здається, стоїть на наступний тиждень. Хоча наш комітет просив розглянути цього тижня. Ми пропонуємо відправити на повторне перше читання. Занадто багато правок буде, в тому числі структурних. А по суті розглянемо через місяць після того, як проголосуємо за повторне перше читання. Орієнтовано в червні-липні, до літньої перерви”, - повідомила Кравчук.

Додамо, законопроект передбачає, що діяльність у сфері медіа ґрунтується на принципах свободи поширення та отримання інформації, свободи діяльності суб’єктів у сфері медіа, у тому числі вільного визначення змісту інформації, та свободи господарської діяльності. Відповідно до проекту закону, цензура у сфері медіа забороняється.

Окрім цього, проектом визначено основні завдання державної політики у сфері медіа. Згідно з законопроектом, Верховна Рада визначає засади державної політики у сфері медіа та законодавчі основи її реалізації; Кабінет міністрів України, центральні та інші органи виконавчої влади, органи державної влади, колегіальні конституційні органи в межах своєї компетенції забезпечують реалізацію засад державної політики у сфері медіа.

Нагадаємо, на початку лютого комітет з питань свободи слова ВРУ підтримав проект закону “Про медіа”.

Пізніше моніторингова місія ООН з прав людини закликала українську владу утриматися від встановлення непотрібних обмежень у роботі медіа.

Українські Національні Новини

Політика