u-radi-nbu-ne-bachat-istotnikh-rizikiv-dlya-ekonomiki-cherez-privatbank

У Раді НБУ не бачать істотних ризиків для економіки через ПриватБанк

 • 8827 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо незаконності націоналізації ПриватБанку не буде мати істотного впливу ні на стан економіки України, ні на роботу банківської системи. Про це заявив голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин у Facebook, передає УНН.

"На мою особисту експертну думку, вказане рішення Окружного адміністративного суду міста Києва не буде мати істотного впливу ні на стан економіки України, ні на роботу банківської системи. Теперішня реакція фінансових ринків на подію є тимчасовою", - заявив Данилишин.

ПриватБанк працює стабільно, без перешкод виконує платежі клієнтів, додав він.

"Вважаю, що і надалі ПриватБанк має працювати в стабільному, злагодженому режимі. Крім того, що в подальшому обов’язково буде апеляційний розгляд, який може розтягнутися на низку років. Судовий спір не стосується вкладників банку, а тільки теперішніх власників та колишніх акціонерів", - зазначив голова Ради НБУ.

Ситуація навколо ПриватБанку, з його слів, "буде залишатись стабільною завдяки швидкій реакції НБУ та командної підтримки від Кабміну та РНБО".

"Як показав вчорашній день, за подіями навколо ПриватБанку спостерігає не тільки МВФ, а весь світ. Нам дуже важливо не тільки забезпечити стабільність системи, але і не розгубити довіру наших кредиторів, разом з якими ми досягли фінансової стабільності. Впевнений, що злагоджені дії НБУ, уряду та РНБО вбережуть українців від непотрібних втрат і фінансових потрясінь", - підсумував Данилишин.

Нагадаємо, 18 квітня суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. У НБУ заявили, що готують апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку. Мінфін приєднався до намірів оскаржувати рішення суду стосовно ПриватБанку. У РНБО провели нараду щодо ПриватБанку і склали протокол доручень.

Рішення про націоналізацію ПриватБанку ухвалили у грудні 2016 року.

Українські Національні Новини

Політика