u-radi-ne-viklyuchili-doluchennya-groysmana-do-peregovoriv-z-mvf

У Раді не виключили долучення Гройсмана до переговорів з МВФ

 • 10190 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман може долучитись до переговорів з МВФ щодо законопроекту про Антикорупційний суд. Про це кореспонденту УНН повідомив представник уряду у Верховній Раді України, народний депутат Вадим Денисенко.

"Наразі ведуться переговори (щодо Антикорупційного суду – ред.) на рівні юристів (парламенту та МВФ – ред.), які погоджують головні положення закону. Чи потрібно буде підключатись безпосередньо прем’єр-міністру буде вирішено ближче до вечора", - додав В.Денисенко.

Крім того, за його словами, голова уряду продовжить консультації з представниками парламентських фракцій щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

"Голова уряду заявляв, що він буде вести переговори з усіма представниками фракцій у парламенті. Тому переговори ведуться увесь час – вони почались не у понеділок, після його заяви. У даному випадку буде продовження діалогу", - повідомив В.Денисенко.

Також, він заявив, що наразі рішення прем’єра щодо відставки, якщо парламент не прийме це законопроект, не змінилось.

"Прем’єр-міністр заявив у понеділок, що якщо, не буде прийнятий закон про Антикорупційний суд в тій редакції, яка погоджена в редакції з міжнародними партнерами, він пише заяву про звільнення. Інших варіантів на цей момент не існує", - резюмував В.Денисенко.

Нагадаємо, у МВФ висловили позицію щодо спірного моменту про Антикорупційний суд.

Також нагадаємо, у Раді обговорюють кілька варіантів щодо права вето у проекті про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика