u-radi-obitsyayut-pidgotuvati-popravku-schodo-normi-pro-apelyatsiyu-u-zakoni-pro-aks

У Раді обіцяють підготувати поправку щодо норми про апеляцію у законі про АКС

 • 9104 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Поправка у закон про Вищий антикорупційний суд України щодо норми про апеляцію буде підготовлена найближчим часом. Про це під час брифінгу заявив народний депутат, перший заступник голови профільного комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, передає кореспондент УНН.

"До моменту створення Антикорупційного суду, зрозуміло, що справи будуть розглядатись у звичайних судах, але з того моменту, як він буде створений, справи мають розглядатись саме у ньому... Ми зараз готуємо поправку (щодо норми про апеляцію – ред.), яка має виправити цю позицію – не банально, що справи мають бути передані напряму до АКС, а справи передають у випадку, якщо на той момент буде АКС фактично діяти. Власне її ми плануємо в найближчий час зареєструвати", - повідомив Ємець.

Раніше громадські активісти заявили, що в оприлюдненому тексті закону про АКС з’явилася норма, згідно з якою апеляції щодо справ НАБУ, які зараз уже розглядаються в судах, відбуватимуться в судах загальної юрисдикції, а не новоствореному Антикорупційному суді.

У профільному комітеті з питань правової політики та правосуддя заявили, що норма про апеляції відповідає висновку експертів Венеційської комісії.

Директор НАБУ Артем Ситник прогнозує негативну реакцію міжнародних партнерів щодо апеляції в законі про АКС.

Українські Національні Новини

Політика