u-radi-oburilis-scho-pitannya-okupovanikh-teritoriy-v-uryadi-virishuyut-bez-nardepiv

У Раді обурились, що питання окупованих територій в уряді вирішують без нардепів

 • 10188 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Уряд провів засідання з питання Донецької, Луганської областей та тимчасово окупованих територій, не запросивши жодного народного депутата з профільного комітету Верховної Ради. Про це заявив голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець під час погоджувальної ради в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Зі здивуванням для себе дізнались, що коли відбувалось наше виїзне засідання, саме в цей же день, 25 жовтня, Прем'єр-міністр чомусь зібрав нараду, яка стосувалась питань саме Донецької та Луганської областей та тимчасово окупованих територій. Жодний народний депутат з профільного комітету не отримав запрошення на таке засідання. Неможливо вирішувати ці питання тільки на базі парламенту або тільки на базі Кабінету міністрів", - зазначив Лубінець.

За його словами, нардепи уже ініціювали створення Офісу віце-прем'єр-міністра в Кабміні для комунікації з парламентарями всередині міністерств.

Нагадаємо, Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин у рамках п’ятиденного виїзного засідання на Донбас 23 жовтня провів засідання у місті Краматорськ, на якому обговорювався стан дотримання прав громадян у зоні проведення ООС і окупованих територіях. Засідання відкрив голова Комітету Дмитро Лубінець.

Українські Національні Новини

Політика