u-radi-oskarzhat-rishennya-sudu-schodo-skasuvannya-zakonu-pro-pereymenuvannya-upts-mp

У Раді оскаржать рішення суду щодо скасування закону про перейменування УПЦ МП

 • 23081 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Рішення Окружного адмінсуду Києва щодо визнання протиправним рішення Верховної Ради про перейменування УПЦ МП не є остаточним і буде оскаржене в апеляційній інстанції. Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій під час ранкового засідання, передає кореспондент УНН.

"Днями поширилась інформація, що було прийнято рішення суду про скасування нібито українського закону, який стосується приведення у відповідність назви українських церков. Хочу наголосити: рішення Окружного суду не є остаточним, воно буде оскаржене мною, згідно із законом в апеляційній інстанції, а якщо буде потрібно, - і в касаційній. Тож закон є чинним, і парафії Московського патріархату повинні чесно називатися: Російська православна церква в Україні і не ховатись під назвою Української православної церкви. Українська православна церква в Україні є одна", - зазначив Парубій.

За його словами, "реванш" РПЦ в Україні не пройде, і перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ активно продовжується.

Раніше народний депутат від "опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними діями голови Верховної Ради України Андрія Парубія у зв’язку із прийняттям законопроекту про обов’язкове перейменування УПЦ МП.

Нагадаємо, наприкінці березня Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Київської Митрополії Української православної церкви до Міністерства культури України про скасування наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи щодо встановлення переліку релігійних організацій.

Київська Митрополія УПЦ Московського патріархату подала до суду позов проти Міністерства культури через необхідність внесення змін до статуту релігійних організації.

Українські Національні Новини

Політика