u-radi-perereyestruvali-zakonoproekt-schodo-serzhantskikh-zvan-v-ukrayini-za-standartami-nato

У Раді перереєстрували законопроект щодо сержантських звань в Україні за стандартами НАТО

 • 13280 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Законопроект щодо відповідності сержантських звань в Україні стандартам НАТО уже перереєстрований у Верховній Раді, і незабаром отримає статус першочергового. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко під час відвідування тренування бійців АТО на території НСК "Олімпійський" разом із Президентом, передає кореспондент УНН.

"Парламент має прийняти якнайшвидше закон про військові звання, що стосується військових сержантських звань, які будуть відповідати натівським стандартам серед сержантських звань. Цей закон уже перереєстрований наново, тому що парламент, на жаль, його провалив", - зазначила Геращенко.

За її словами, голова держави пообіцяв надати цьому проекту закону статус першочергового.

Крім того, будуть розглянуті зміни до закону про цивільне розмінування для того, щоб розблокувати роботу із фондами НАТО по розмінуванню.

Нагадаємо, 22 березня у Верховну Раду України внесли на розгляд три законопроекти, які були провалені раніше. Зокрема ззакон про протимінну діяльність, який дасть можливість міжнародним донорам України розблокувати питання трастових фондів. Другий - це законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби, який допоможе створити дієвий сержантський корпус та набути Збройним силам України взаємосумісність з збройними силами країн членів НАТО.

Українські Національні Новини

Політика