u-radi-planuyut-povernutisya-do-pidvischennya-rentnoyi-plati-na-rudu-navesni

У Раді планують повернутися до підвищення рентної плати на руду навесні

 • 12124 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Парламент планує повернутися до питання підвищення рентної плати на видобуток руди навесні наступного року, після напрацювання компромісного варіанту із залученням іноземних експертів. Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Ми маємо розуміння з галуззю і ми хочемо запропонувати і бачимо таку підтримку у колег про те, щоб сісти і розробити формулу бази оподаткування - не таку, як є в нашому законопроекті, тобто відмовитись від того, що є в нашому законопроекті №1310, спокійно, із залученням іноземних експертів, розробити нову формулу десь на весну наступного року", - зазначив Гетманцев.

При цьому він додав, що нардепи не будуть миритися з тим, що рівень оподаткування видобутку руди в Україні найнижчий в світі, і все одно планують підвищити податок. На його думку, компромісним варіантом має стати 12% ренти (при нинішніх 8,8% і запропонованих в першому варіанті 20% ренти).

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявляв, що до законопроекту щодо збільшення рентної плати за руду до другого читання буде включено дуже багато правок, і таке законодавство є необхідним.

Українські Національні Новини

Політика