u-radi-poyasnili-prichinu-podannya-na-zvilnennya-danilyuka

У Раді пояснили причину подання на звільнення Данилюка

 • 12496 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Причина подання на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка полягає в тому, що він перевищив свої службові обов’язки. Про це в кулуарах парламенту заявила народний депутат від фракції БПП, представник уряду у ВРУ Вадим Денисенко, передає кореспондент УНН.

“Причина (подання на звільнення Данилюка — ред.) полягає у тому, що він перевищив свої службові обов’язки, коли написав листа Великій сімці з приводу того, що нібито йому заважають працювати. Цей лист містив в собі кілька неправдивих моментів, зокрема про те, що нібито Мінфін втрачає право візувати в Кабміні всі документи, що є абсолютною неправдою. Цей лист був написаний напередодні переговорів Володимира Гройсмана з представниками ЄС щодо надання Україні кредиту в 1 млрд євро. Фон переговорів, м’яко кажучи, був некрасивим, після того як вони отримали листа від міністра фінансів”, — підкреслив В.Денисенко.

Він додав, що крім того, Данилюк так і не вибачився публічно за свої дії, і “більше того на заяву Данилюка негативно відреагували ринки”.

Як повідомляв УНН, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка, і закликав народних депутатів підтримати його. Очільник уряду заявив, що на засіданні уряду Данилюк дозволив собі дії, "несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів".

Нагадаємо, Данилюк прокоментував подання про своє звільнення.

Українські Національні Новини

Політика