u-radi-prodovzhuyutsya-konsultatsiyi-schodo-zberezhennya-usikh-kandidatur-do-tsvk-lutsenko

У Раді продовжуються консультації щодо збереження усіх кандидатур до ЦВК – Луценко

 • 9280 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. У Раді продовжують консультації щодо збереження усіх 14 кандидатур до складу ЦВК, яких запропонували фракції та депутатські групи. Про це в кулуарах парламенту заявила народний депутат України, представник Президента у парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент УНН.

"Питання ЦВК повернули у порядок денний цього останнього пленарного тижня і як завжди, коли концентрація (депутатів у Раді – ред.) буде у четвер ми готові розглядати це питання. Консультації (щодо цього питання – ред.) продовжуються у розумінні як саме зберегти 14 кандидатів (які підтримані комітетом – ред.). Ми очікуємо від наших колег, що вони запропонують щось, щоб конструктивно вирішити це питання", - розповіла І.Луценко.

Вона додала, що на її думку, можуть бути внесені зміни до закону про ЦВК, для того щоб не розпочинати процес перевнесення кандидатур.

Верховна Рада у четвер планує розглянути питання про призначення і звільнення членів Центральної виборчої комісії.

Як повідомляв УНН, у парламенті запропонували збільшити склад членів Центральної виборчої комісії для розблокування питання оновлення ЦВК.

Нагадаємо, 5 липня, Рада не змогла перейти до оновлення ЦВК. За відповідне рішення під час рейтингового голосування проголосували лише 189 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Українські Національні Новини

Політика