u-radi-proponuyut-zakripiti-v-zakoni-zaboronu-na-viyizd-cholovikiv-pid-chas-voyennogo-stanu

У Раді пропонують закріпити в законі заборону на виїзд чоловіків під час воєнного стану

 • 134567 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7484, у якому пропонується на законодавчому рівні заборонити під час воєнного стану виїзд за кордон чоловікам 18-60 років, однак, з виключеннями. Адже наразі питання виїзду чоловіків за межі країни під час війни врегульовано лише Указом Президента України, а не законом. Текст законопроєкту розміщено на сайті парламенту, передає УНН.

Деталі

Згідно законопроєкту пропонується додати до Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" нову статтю, де забороняється під час воєнного стану виїжджати з країни чоловікам у віці 18-60 років. Водночас, чоловіки мають право перетинати кордон, якщо підпадають під визначені категорії. А саме, зокрема:

  • чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;
  • чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • чоловіки, визнані особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатних до військової служби за станом здоров'я;
  • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Нагадаємо

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що щодня прикордонники відмовляють у виїзді понад 100 особам. Здебільшого серед них чоловіки, які підпадають під обмеження воєнного стану.

Українські Національні Новини

Політика