u-radi-rozbirayutsya-zi-zvernennyam-dvokh-chastin-fraktsiyi-golos-schodo-zmini-yikh-kerivnitstva

У Раді розбираються зі зверненням двох частин фракції “Голос” щодо зміни їх керівництва

 • 15308 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. До Регламентного комітету Верховної Ради направили звернення двох частин фракції “Голос” щодо зміни їх керівництва. Про це під час брифінгу заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

Цитата

“До мене надійшли протилежні позиції від двох частин фракції “Голос” щодо того засідання, яке відбулося або не відбулося (засідання фракції "Голос" щодо зміни керівництва - ред.). Згідно з положенням, там є колізія. Це моя особиста думка", - заявив Разумков.

Деталі

Зокрема, голова ВР прокоментував ситуацію стосовно заяв двох частин фракції, одна з яких каже, що замість народного депутата Ярослава Железняка тимчасово виконуючим обов’язки голови фракції обрано Романа Костенка.

На думку Разумкова, для того, щоб бути максимально об’єктивним, обидва звернення спрямовані за його вказівкою до комітету ВРУ з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ.

Він додав, що очікує на висновок комітету, який допоможе рухатися далі для вирішення цього питання.

Контекст

12 липня представниця політсили Ольга Стефанишина заявила, що фракція "Голос" під час засідання підтримала звільнення з посади голови Ярослава Желензняк, у свою чергу, здивувався і попросив "заяви колег не сприймати як такі, що відповідають дійсності".

У той же час, народний депутат Олександра Устінова заявляла, що 11 народних депутатів проголосували за звільнення Железняка з посади керівника фракції "Голос", а тимчасово виконуючим обов'язки голови фракції став "кіборг" Роман Костенко.

Додамо

Про офіційний розкол фракції “Голос” стало відомо ​у червні.

Тоді половина парламентської фракції “Голос” вирішила створити окреме об’єднання “Справедливість” та висловила недовіру керівництву фракції.

Українські Національні Новини

Політика