u-radi-shokovani-zayavami-ofisu-prezidenta-pro-status-dlya-rosiyskoyi-movi-na-donbasi

У Раді шоковані заявами Офісу Президента про статус для російської мови на Донбасі

 • 15284 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко "здивована і шокована" заявою голови Офісу Президента Андрія Богдана про можливість надання російській мові статусу регіональної в Донецькій та Луганській областях, якщо вони повернуться до складу України. Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій, передає кореспондент УНН.

"Здивована і шокована заявами Офісу Президента, що з Донбасом треба розмовляти тільки російською", - сказала Геращенко.

Вона висловила думку, що навпаки - інтеграція Донбасу, у тому числі в гуманітарний простір, "потребує так само дуже серйозної поваги до української мови".

"У цьому контексті, шановні колеги, я прошу, щоб вся Верховна Рада звернулась до Нацради з питань телебачення і радіомовлення відносно того, що Нацрада сьогодні фактично заблокувала роботу єдиної радіостанції – Армія.FM – яка передавала сигнал і так само мовлення на окупованій території. Це така нова гуманітарна політика? Це таке внесення сигналу до наших окупованих територій?" - додала вона.

Раніше очільник Офісу Президента України Андрій Богдан заявив ЗМІ, що допускає надання російській мові статусу регіональної в Донецькій та Луганській областях, якщо вони повернуться до складу України.

Нагадаємо, раніше Богдан заявляв, що остаточне рішення в переговорному процесі з Росією щодо Донбасу може бути винесено на референдум для ухвалення більшістю суспільства.

Українські Національні Новини

Політика