u-radi-ukrayintsiv-krimu-poprosili-minreintegratsiyi-nadati-finansuvannya-rodini-uvyaznenogo-prikhodka

У Раді українців Криму попросили Мінреінтеграції надати фінансування родині ув’язненого Приходька

 • 15601 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Крайова Рада Українців Криму скерувала лист до керівництва Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглянути питання щодо надання фінансової допомоги незаконно ув’язненому в Росії кримчанину Олегу Приходьку та його родині. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook КРУК.

“Крайова Рада Українців Криму (надалі КРУК) скерувала лист до керівництва Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розглянути питання щодо надання фінансової допомоги незаконно ув’язненому в Росії кримчанину Олегу Приходьку та його родині, що мешкає на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нещодавно був розгляд на одному із засідань “Міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист” питання про надання допомоги українцю Олегу Приходьку. Але з незрозумілих причин питання дотепер не вирішено належним чином.

“Ми звертаємо, в черговий раз, увагу державних установ щодо порушення прав та свобод українців в тимчасово окупованому Криму. Ми не повинні замовчувати ті факти, ті злочини, що вчиняє країна-агресор. Необхідно здійснювати ефективну державну політику щодо захисту прав українців в Криму на міжнародному рівні. Ми повинні швидко реагувати і здійснювати реальні заходи без популістичних слів стурбованості. Дія – це наша найефективніша зброя в захисті”, – сказав представник Крайової Ради Українців Криму Андрій Щекун.

Нагадаємо, у Криму здійснено напад на доньку та дружину в’язня Кремля Приходька.

Українські Національні Новини

Політика