u-radi-zafiksuvali-novogo-nardepa-knopkodava

У Раді зафіксували нового нардепа-кнопкодава

 • 16664 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. У Верховній Раді України на сьогоднішньому пленарному засіданні зафіксували нового "безпартійного" нардепа-кнопкодава - Владислава Поляка. Про це повідомляє УНН із посиланням на Twitter ініціативи з громадського контролю прозорості, підзвітності та відкритості політиків та політичних партій "ЧЕСНО".

"У Верховній Раді новий кнопкодав, нардеп Владислав Поляк. І він - перший претендент на кримінальну відповідальність за кнопкодавство", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що сьогодні парламентарі продовжували розгляд поправок до законопроекту №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарської землі.

Нагадаємо, що закон щодо відповідальності народних депутатів за неособисте голосування набув чинності 16 січня 2020 року.

Закон запроваджує кримінальну відповідальність за умисне голосування парламентарем на пленарному засіданні Верховної Ради замість іншого народного депутата (неособисте голосування). Таке діяння каратиметься штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У Верховній Раді - новий кнопкодав, нардеп Владіслав Поляк.
І він - перший претендент на кримінальну відповідальність за кнопкодавство.https://t.co/f8KCSqIWUn pic.twitter.com/WxCYUh4Ae6

— ЧЕСНО (@chesno_movement) February 21, 2020

Українські Національні Новини

Політика