u-radi-zareyestruvali-dvi-postanovi-schodo-pereymenuvannya-dnipropetrovskoyi-oblasti

У Раді зареєстрували дві постанови щодо перейменування Дніпропетровської області

 • 10650 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У Верховній Раді України зареєстровані дві постанови, якими парламенту пропонують внести до порядку денного та направити на розгляд до Конституційного суду законопроекти №9310 та №9310-1 щодо перейменування Дніпропетровської області. Відповідні документи оприлюднені на сайті Верховної Ради, передає УНН.

Постановами пропонується внести до порядку денного ВРУ та направити до Конституційного суду президентський законопроект №9310, яким передбачається перейменувати Дніпропетровську область на Дніпровську та законопроект №9310-1, авторства понад ста народних депутатів, який передбачає перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Обидві постанови зареєстрував голова парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

За процедурою народні депутати повинні проголосувати за направлення відповідних документів до Конституційного суду. КС, у свою чергу, повинен розглянути законопроекти та надати Верховній Раді свої висновки. Лише після цього парламентарі зможуть ухвалити зміни до Конституції України та перейменувати Дніпропетровську область.

Як повідомляв УНН, 20 листопада парламент провалив голосування за щодо перейменування Дніпропетровської області.

Водночас, народні депутати перейменували Кіровоградську область. Після цього Президент запропонував Раді свій варіант перейменування Дніпропетровської області, а депутати повторно зареєструвала власний законопроект

Українські Національні Новини

Політика