u-radi-zayavili-scho-agrarniy-komitet-proveli-za-zakritimi-dverima-i-protyagnuli-zakonoproekt-sn

У Раді заявили, що аграрний комітет провели за закритими дверима і протягнули законопроект СН

 • 7722 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Члени Комітету з питань аграрної та земельної політики зібрались без засобів масової інформації і не запросивши вчасно авторів альтернативних законопроектів, ухвалили рішення рекомендувати Раді альтернативний урядовому законопроект авторства членів "Слуга народу". Про це повідомила народний депутат, позафракційний, Оксана Савчук журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Те, що сьогодні відбулось, без будь-якого інформування, не було ніяких представників ЗМІ, о 9:08 комітет розглянув уже всі законопроекти, які були запропоновані, а о 9:00 тільки розпочав роботу. Комітет проголосував за те, щоб взяти за увагу один із законопроектів, авторами якого є представники "Слуги народів". Це кричущий факт... Все, що вони сьогодні вирішили фактично за закритими дверима, їм виллється в те, що люди, якщо ще й очікували якогось діалогу, зрозуміли, що цього діалогу може взагалі не відбудеться", - зазначила Савчук.

За її словами, особисто їй та іншим членам Комітету дзвонили о 8:40-8:55 і повідомляли, що о 9:00 відбудеться засідання комітету, на яке, зі зрозумілих причин, багато його членів і автори альтернативних законопроектів прибути не встигли.
При цьому вона додала, що підтриманий комітетом законопроект передбачає можливість продажу землі іноземцям, а також закріплює першочергове право викупу землі за іноземними громадянами і власниками агрохолдингів, які вже орендують цю землю.

Нагадаємо, аграрний комітет почав розглядати законопроекти щодо запровадження ринку землі в Україні. Під час розгляду урядового проекту закону народні депутати не приховували свого обурення.

Українські Національні Новини

Політика