u-rayoni-luganska-masovo-truyatsya-cherez-brudnu-vodu-z-krana-rozvidka

У районі Луганська масово труяться через брудну воду з крана - розвідка

 • 9750 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Через відсутність коштів на ремонт вийшла з ладу система водопостачання у районі Луганська, що призвело до її забруднення стічними водами каналізації та отруєння багатьох жителів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає кореспондент УНН.

"Через відсутність коштів на ремонт вийшла з ладу система водопостачання у районі Луганська, що призвело до її забруднення стічними водами каналізації. Використання забрудненої води спричинило зростання кількості випадків отруєння та тяжких захворювань серед місцевих жителів, у тому числі особового складу підрозділів однієї з мотострілецьких бригад противника", - зазначив полковник Мотузяник.

За наведеними ним даними розвідки, з початку квітня з діагнозом "отруєння" було госпіталізовано "більше двадцяти російських військовослужбовців, лікування інших, які зверталися з ознаками отруєння, проводилось амбулаторно".

При цьому, за словами Олександра Мотузяника, ватажки в ОРЛО приховують інформацію про більшість випадків отруєнь та забороняють її оприлюднення в ЗМІ.

Додамо, що у зоні ООС з початку доби зафіксували два ворожі обстріли.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП