u-rayoni-mariupolya-zrosla-kilkist-pribulikh-mobilizovanikh-z-rosiyi-radnik-mera

У районі Маріуполя зросла кількість прибулих мобілізованих з росії - радник мера

 • 817065 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У районі Маріуполя на Донеччині зросла кількість прибулих мобілізованих з росії, орієнтовна загальна кількість - до 4 тисяч, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Військова ситуація. За вихідні знов зросла кількість прибулих мобілізованих з росії. Зокрема в с. Б.Коса та в селах на півночі від Маріуполя (на межі Маріупольського та Волновахського районів). Орієнтовна загальна кількість - до 4 тисяч", - написав Андрющенко.

Деталі

Окрім того, зі слів радника мера Маріуполя, "проходить доукомплектування підрозділів ворога, за припискою з Луганською області на півночі від Маріуполя".

"За словами самих окупантів на місці - готують підрозділи для атаки на Вугледар. Загальна кількість контингенту на доукомплектовані 3-5 тисяч поки живих окупантів. Розпочали накопичення техники навколо Маріуполя наступального характеру. Вугледар звучить достатньо часто, аби зробити висновок про підготовку відповідного наступу окупантів", - написав Андрющенко.

Щодо життя в Маріуполі, то, зі слів радника мера, "паспортизаційний примус" ворога набирає обертів. "Тепер людям відмовляють в лікуванні та/або обстеженні навіть на тому обладнанні, що є, без державної медстраховки. Для отримання страховки треба мати російський паспорт. Навіть до такого цинізму дійшло - паспорт або смерть в прямому сенсі", - зазначив Андрющенко.

Доповнення

Ворог облаштував вертолітну базу на території Азовсталі.

Українські Національні Новини

Війна